Nικόλας Ακτύπης

Ο κλινικά «νεκρός» Παναθηναϊκός και το... θαύμα που περιμένει

Η απόφαση των παικτών του Παναθηναϊκού να πάνε σε αποχή διαρκείας από τις προπονήσεις είναι η τελευταία απόδειξη ότι ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός -με τη σημερινή του μορφή- έχει πεθάνει.

Ο αργός θάνατος ο οποίος επιβλήθηκε ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τίποτα από όσα τον συνοδεύουν δεν είναι όμορφο.

Η παραδοσιακή αργία της Δευτέρας του Πάσχα δεν ίσχυσε για τους ρεπόρτερ της ομάδας που βρίσκονταν πάνω από ένα τηλέφωνο για να προλάβουν τις δυσάρεστες εξελίξεις. Τις πρωτόγνωρες για το τριφύλλι εξελίξεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά παίκτες που φορούν την πράσινη φανέλα… απεργούν. Απέχουν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για υποσχέσεις που κατά τα φαινόμενα δεν εκπληρώθηκαν.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Αυτή η είδηση, που δυσκολεύεται να τη χωρέσει ο νους των οπαδών, είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά τέτοιων που προηγήθηκαν και μαρτυρούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος.

Κάθε μία από αυτές συνιστά μαύρη σελίδα για την ιστορία της ομάδας και όλες αυτές μαζί μας κάνουν έναν ολόκληρο κεφάλαιο. Το πιο σκοτεινό που έχουν αντικρίσει ποτέ όσοι ασχολούνται με το τριφύλλι.

Η επικαιρότητα του Παναθηναϊκού εξαντλείται ΜΟΝΟ σε πιθανούς τρόπους υποβιβασμού της ομάδας.

Μπορεί να υποβιβαστεί αν τελεσιδικήσουν άλλες δύο αφαιρέσεις βαθμών, όπως ήδη έχει συμβεί με τον Βέμερ.

Μπορεί να υποβιβαστεί αν τον δρόμο του Γερμανού, με την ανυποχώρητη στάση στο θέμα της προσφυγής του, ακολουθήσει κάποιος ή κάποιοι από τους τόσους στους οποίους χρωστά η ομάδα.

Μπορεί να υποβιβαστεί αν δεν αλλάξει στο Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ η ποινή που προβλέπει κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση που δεν κατατεθεί πλήρης φάκελος για την αδειοδότηση.

Αλλά ακόμη κι αν όλοι αυτοί οι απολύτως υπαρκτοί και άμεσοι κίνδυνοι αποφευχθούν με αλχημείες ή θαύματα (κάποιοι ακόμη το περιμένουν), το ενδεχόμενο μετατίθεται αλλά δεν αποφεύγεται οριστικά.

Ενδεχόμενη αλλαγή του κανονισμού σημαίνει πως οι πράσινοι (ακόμη κι αν βρεθεί ένας… εξωγήινος να καλύψει κάτι από όλα αυτά ή συμβεί το θαύμα που περιμένουν όσοι λένε «αποκλείεται να πέσει, Παναθηναϊκός είναι) την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσουν με αφαίρεση 3 ή 6 βαθμών. Σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα περιορισμού στις μεταγραφές, ακόμη και στις ανανεώσεις συμβολαίων από το τρέχον ρόστερ. Αν υποθέσουμε πως θα υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές που θα θέλουν να συνδέσουν το μέλλον τους με εκείνο μιας ομάδας που το δικό της δεν φαντάζει διόλου ευοίωνο.

Το πόσες πιθανότητες θα έχει μια τέτοια ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία είναι άγνωστο.

Αλλά για τον Παναθηναϊκό η επόμενη σεζόν βρίσκεται πολύ μακριά. Ακόμη κι αν τελικά εκείνος ο εξωγήινος που λέγαμε βρεθεί κι αποφασίσει να τα ακουμπήσει κανονικά (με ή χωρίς τη διευκόλυνση της κυβέρνησης) το θέμα θα είναι πόσο καιρό θα κάνει αυτή η ομάδα να επανασυνδεθεί με το DNA της. Όπως κάθε οργανισμός που βρίσκεται σε κώμα (γιατί σε κώμα είναι εδώ και καιρό) έτσι και οι πράσινοι, αν και όταν συνέλθουν, θα διαπιστώσουν πως αυτή η επιστροφή θα είναι μια μακρά, δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Κάτι που ωστόσο αυτή τη στιγμή που ο σύλλογος βρίσκεται στην εντατική μοιάζει μια αστεία συζήτηση. Που δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, προκαλεί οτιδήποτε άλλο εκτός από γέλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x